Page 3 of 4

Re: WQ server issues

Posted: Sat Jun 24, 2017 5:12 pm
by valkea
I don't seem to be getting any errors anymore, however the speed still appears to vary and randomly slow down.

Re: WQ server issues

Posted: Sat Jun 24, 2017 5:22 pm
by Neamara
Anduril wrote:I'm still getting the occasional SQL error. The speed varies for me as well, unfortunately.
I did get a general error when I came online today, though I'm unsure whether or not it was a cache issue on my end since the topics that were affected were ones I was trying to get to when the error surfaced this morning before I went offline. I haven't seen it again since forcing a cache refresh so fingers crossed...

Aside from that, no errors to report. In the same boat regarding loading speeds.

Re: WQ server issues

Posted: Sun Jun 25, 2017 3:32 pm
by SolitaryHowl
The forums have been incredibly slow for me today...long loading times.

Re: WQ server issues

Posted: Sun Jun 25, 2017 3:44 pm
by howl-ite
They were loading pretty slow earlier on, but now it seems better for me.
Fingers crossed.

Re: WQ server issues

Posted: Sun Jun 25, 2017 8:18 pm
by Isela
The loading speed seems to still be varying from sluggish to quick. I also keep getting the SQL error once in a while when I try to click on a thread.

Re: WQ server issues

Posted: Sun Jun 25, 2017 8:32 pm
by Noella
I got a bulleted page when I viewed the online page earlier and it has varied in speed for me as well.

Re: WQ server issues

Posted: Wed Jun 28, 2017 8:51 pm
by loboLoco
Sorry about the forum being offline all day. We did some upgrades to the server early this morning in hopes of eliminating the periodic servers slowdowns. Alas, it looks like they didn't help much, and it also broke the forum until I could get a php expert to dig in and solve it. I don't anticipate more problems in that regard, at least.

Re: WQ server issues

Posted: Wed Jun 28, 2017 10:08 pm
by Uzumaaki
I can access the forums if I click on a direct link (for example I have the login page bookmarked so I was able to get in through that) but if I click on "community" on the sidebar I still get the "the forums are closed for maintenance" message

Edit: I also get the error if I click board index

Re: WQ server issues

Posted: Thu Jun 29, 2017 1:58 pm
by Isela
Pyjaks wrote:I can access the forums if I click on a direct link (for example I have the login page bookmarked so I was able to get in through that) but if I click on "community" on the sidebar I still get the "the forums are closed for maintenance" message

Edit: I also get the error if I click board index
I had this same issue. I was suggested to try shift - reload the page, which worked for me. It's kinda like a hard reset of the page :]

Re: WQ server issues

Posted: Thu Jun 29, 2017 2:48 pm
by Koa
Unlike the others, I can access the forums via the community sidebar.

Re: WQ server issues

Posted: Thu Jun 29, 2017 2:56 pm
by Keytone
Koa wrote:Unlike the others, I can access the forums via the community sidebar.
I can too.

I sometimes get a General Error when accessing the View new posts page from my laptop only, not sure what is up with that... Everything is working fine on mobile.

Re: WQ server issues

Posted: Thu Jun 29, 2017 4:55 pm
by Neamara
I'd definitely recommend trying Shift+refresh and/or Ctrl+F5, or manually clearing your cache if you're still stuck on an error page or seeing any other abnormalities with the way pages are displayed. I did hit some errors when the forum came back online, but this was solved with a hard refresh on affected pages; on my tablet, I had to clear the cache for my browser before the site would display correctly.

Since the forum came back online I haven't seen any errors. Yet.

Re: WQ server issues

Posted: Thu Jun 29, 2017 5:34 pm
by Uzumaaki
Yeah the hard refresh usually works whenever I get the error message, thankfully

Re: WQ server issues

Posted: Fri Jun 30, 2017 1:10 am
by Keytone
Neamara wrote:I'd definitely recommend trying Shift+refresh and/or Ctrl+F5, or manually clearing your cache if you're still stuck on an error page or seeing any other abnormalities with the way pages are displayed.
Yup, seems like that did it. Thanks!

Re: WQ server issues

Posted: Sat Jul 01, 2017 2:06 am
by Neamara
Seeing the occasional general error ("disk space full") again. Some threads will load, some won't.
  • Edit
Spoiler
Show
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Disk full (/tmp/#sql_76d0_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") [1021]

SQL

SELECT l.*, f.* FROM wqbb2_profile_lang l, wqbb2_profile_fields f WHERE l.lang_id = 2 AND f.field_active = 1 AND f.field_no_view = 0 AND l.field_id = f.field_id ORDER BY f.field_order

BACKTRACE

FILE: [ROOT]/includes/db/mysqli.php
LINE: 182
CALL: dbal->sql_error()

FILE: [ROOT]/includes/functions_profile_fields.php
LINE: 223
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/functions_profile_fields.php
LINE: 437
CALL: custom_profile->build_cache()

FILE: [ROOT]/viewtopic.php
LINE: 1256
CALL: custom_profile->generate_profile_fields_template()
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Can't change size of file (Errcode: 28 "No space left on device") [14]

SQL

SELECT l.*, f.* FROM wqbb2_profile_lang l, wqbb2_profile_fields f WHERE l.lang_id = 2 AND f.field_active = 1 AND f.field_no_view = 0 AND l.field_id = f.field_id ORDER BY f.field_order

BACKTRACE

FILE: [ROOT]/includes/db/mysqli.php
LINE: 182
CALL: dbal->sql_error()

FILE: [ROOT]/includes/functions_profile_fields.php
LINE: 223
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/functions_profile_fields.php
LINE: 437
CALL: custom_profile->build_cache()

FILE: [ROOT]/viewtopic.php
LINE: 1256
CALL: custom_profile->generate_profile_fields_template()
Threads affected seem to load just fine after waiting for less than a minute then refreshing. Unless it's random chance.
  • Another edit
Welp, forget what I said. It's random. Apparently it's affecting profiles too.